Русия вероятно е инсценирала атаката с дронове срещу Кремъл.Това съобщи Инситутът

...
Русия вероятно е инсценирала атаката с дронове срещу Кремъл.Това съобщи Инситутът
Коментари Харесай

ISW: Русия вероятно е инсценирала атаката с дронове срещу Кремъл

Русия евентуално е инсценирала офанзивата с дронове срещу Кремъл.

Това заяви " Инситутът за проучване за войната " (ISW) във Вашингтон в сводката си за 3 май. Експертите означават, че Москва евентуално целѝ  " да сътвори условия за по-широка социална готовност ".

ISW изброява доказателства в поддръжка на подозренията си.

" Руските управляващи неотдавна започнаха стъпки за увеличение на качествата си за противовъздушна защита (ПВО), в това число в самата Москва. Следователно е извънредно малко евентуално два дрона да са пробили голям брой пластове на Противовъздушна отбрана и да са се взривили или да са били свалени тъкмо над сърцето на Кремъл по метод, който да предостави зрелищни подиуми, уловени сполучливо от камерите ".

ISW показва, че " незабавният, пореден и съгласуван отговор на Кремъл "  предполага, че офанзивата е била авансово готова със знанието на Москва, с цел да може политическите резултати да надделеят над позора от разкриването на дупката в защитата.

" Кремъл неотложно упрекна Украйна в осъществяването на терористична офанзива, а съветските публични представители бързо се сплотиха към това обвиняване. Ако офанзивата с дронове не беше вътрешно проведена, това щеше да бъде изненадващо събитие. Най-вероятно формалният съветски отговор в началото щеше да бъде доста по-дезорганизиран. Кремъл не даде своевременен и координиран отговор на други военни унижения, които не бяха предизвикани от него, като рухването на Балаклия и Херсон през септември и ноември 2022 година "

Според ISW " бързото и поредно показване на формалния съветски роман "  предполага, че Русия е провела този случай в непосредствена непосредственост до Деня на успеха (9 май), за " да показа войната като екзистенциална за своята вътрешна аудитория ". Кремъл може да употребява удара, с цел да оправдае отмяната или спомагателното ограничение на честванията на празника. Подобни действия евентуално биха нараснали настройките, че войната в Украйна директно заплашва честването на значими исторически събития. 

" Кремъл може да възнамерява да организира други интервенции под подправен байрак и да усили дезинформацията преди украинската контраатака, с цел да ускори вътрешната поддръжка за войната ".

ISW дава за образец предизвестия на украинския Център за национална опозиция от 2 май, че съветските сили в Брянска и Курска области са получили украински униформи, с цел да проведат операции под подправен байрак в граничните региони. 

На 3 май Русия упрекна Украйна, че е провела нахлуване с дронове срещу Кремъл. Кадри в обществените медии демонстрират по какъв начин безпилотен уред се разрушава в една от постройките на двореца, до момента в който две неидентифицирани лица се катерят по купола ѝ. Москва упрекна Украйна в организирането на " планувана терористична офанзива "  с желанието да убие съветския президент Владимир Путин и разясни, че президентът не е бил в Кремъл по време на нападението и е останал незасегнат. Украински публични лица, в това число президентът Володимир Зеленски, подчертаха, че Украйна не стои зад атаката.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР